top of page
high res_JAAF_Gerda Burgess-apr.2019_MG_

Hoe werkt Burgess ergotherapie?

Je kunt telefonisch of via de mail een afspraak maken voor een intakegesprek. In dit gesprek bekijken we waar je tegenaan loopt en hoe Burgess ergotherapie je daarbij kan helpen.

Open intakegesprek bij je

thuis of in de praktijk

Tekengebied 1_2x.png
Behandelplan_2x.png

Doelgericht behandelplan

Oefeningen jong_2x.png

Behandeling in de praktijk- en/of thuissituatie

Tekengebied 1_2x.png
Open intakegesprek
 

Iedere intake bij Burgess ergotherapie start met een open inventarisatie: wat heb je nodig? Waar loop je tegenaan? Wat wil je graag kunnen? Wat kan ik voor je doen? Ik kijk dan hoe ik je écht kan helpen. Daarom werk ik niet met een standaardlijstje, maar ga of op mijn gevoel en kijk goed en heel praktisch naar jouw situatie.

high res_JAAF_Gerda Burgess-apr.2019_MG_
Doelgericht behandelplan
 

Daarna bespreken we samen welke doelen je wilt bereiken en hoe we dat precies gaan aanpakken (behandelplan). Zo mogelijk gaan we direct al aan de slag. Het intakegesprek is bij je thuis (of op het praktijkadres). Ook de behandelingen zijn in je eigen thuissituatie: dat heeft het meeste effect. Bovendien is er regelmatig contact met eventuele andere hulpverleners (arts, fysiotherapeut, thuiszorg etc).

Behandelplan_2x.png

Nooit gedacht dat mijn dementerende man net als vroeger weer koffie voor me zou kunnen zetten. Dankzij de hulp en het stappenplan van Gerda, geniet hij ervan weer iets voor mij te kunnen doen en ik vind het fijn om even lekker verwend te worden.

''

''

bewerkt_ergotherapie-iStock-471274877.jp
Spaarpot_2x.png
Vergoeding Burgess ergotherapie 

Ergotherapie zit in de basisverzekering: per jaar krijg je 10 uur vergoed, let op hiermee wordt het eigen risico belast. Sommige zorgverzekeraars vergoeden extra uren vanuit de aanvullende verzekering. Omdat iedereen wel eens klachten heeft en zich beperkt voelt, is ergotherapie voor iedereen toegankelijk. Aanmelden bij Burgess ergotherapie kan daarom met of zonder verwijzing.

Caresq geeft voor 2024  niet  een kostendekkend tarief, om deze reden heeft Burgess ergotherapie besloten geen contract met Caresq aan te gaan. 

Indien u zelf de verdere behandeling bekostigt rekent Burgess ergotherapie de volgende tarieven:

Behandeling per kwartier                                    € 23,65

Aan huis toeslag per bezoek                              € 35,50

Screening Directe toegankelijkheid                   € 23,65        

Telefonische zitting ergotherapie                      € 23,65

Niet nagekomen afspraak                                  € 47,50

bottom of page