top of page
high res_JAAF_Gerda Burgess-apr.2019_MG_

Gerda Burgess

Op een dag zei mijn schoonzus: “ik vind jou wel een ergotherapeute”. Zo kwam ik in het vak terecht en ik vond het direct leuk. Toen ik stage liep in een verpleeghuis, was ik echt helemaal op mijn plek. Het is mooi iets voor mensen te betekenen en hen te helpen zelfstandig te blijven. Leuk van het vak is de afwisseling en het experimenteren: samen met je cliënt zoeken naar oplossingen en uitproberen wat voor zijn situatie helpt. Het is spannend hoe mensen je adviezen daarna oppakken en geweldig als het werkt!

Irene Kreuk

Werken als ergotherapeut is een boeiende baan, het verveelt nooit! Ik heb gewerkt in een ziekenhuis, revalidatiecentrum en verpleeghuis en heb daar veel kennis opgedaan. Maar ik heb gemerkt dat mijn adviezen en oefeningen het beste tot zijn recht komen als deze worden gegeven worden in de eigen omgeving van de cliënten. Je kunt goed de aandacht besteden aan een cliënt om te achterhalen waar hij of zij mee zit of tegenaan loopt.  En dan is het mooi om te zien dat door één van jouw oplossingen iemand weer iets zelfstandiger of beter kan uitvoeren. Ik haal daar de voldoening uit in mijn werk.

high res_JAAF_Gerda Burgess-apr.2019_MG_

Transparant, daadkrachtig en doelgericht

Burgess ergotherapie Landsmeer werkt transparant, daadkrachtig en doelgericht. Wat betekent dit voor jou?

  • Aan het begin maken we samen een behandelplan, waarbij je zelf aangeeft wat je doelen zijn. Bij alle stappen vertel ik precies wat we gaan doen en dit gaat altijd in overleg.
     

  • Ik ga graag direct aan de slag: niet praten maar doen! Merk ik bijvoorbeeld in de intake dat er een instantie gebeld moet worden? Dan doe ik dat gewoon meteen even, dan is dat meteen geregeld.
     

  • Ik ben geen ‘meisje van de hulpmiddelen’, maar kijk hoe ik iemand écht kan helpen. Daarom werk ik niet met standaardlijstjes, maar kijk goed naar jouw situatie: wat zijn je wensen? Waar loop je tegenaan? Waarmee kan ik je helpen? Dáármee gaan we doelgericht aan de slag.

''

''

Als ik had geweten wat ergotherapie kan doen, had ik je 3 jaar geleden al ingeschakeld!

bottom of page